Rookkanaal renovatie

Is uw rookkanaal verouderd, dan kunnen wij langskomen om uw rookkanaal compleet te renoveren. Een schoon rookkanaal is zeer belangrijk voor uw eigen veiligheid en gezondheid aangezien een rookkanaal dagelijks bloot wordt gesteld aan klimaatwisselingen en verschillende weersomstandigheden zoals de wind, regen, zon, hagel en vorst die uw rookkanaal kunnen beschadigen. Is uw rookkanaal verstopt, dan kan dit het risico op brandgevaar aanzienlijk vergroten dan wanneer uw rookkanaal gerenoveerd is. Als uw rookkanaal versleten en poreus is, dan kan dit lekkages veroorzaken die levensgevaarlijke situaties met zich meebrengen. UDO Totaalonderhoud kan uw rookkanaal weer zo goed als nieuw maken zodat u weer veilig in huis kunt stoken.

Schoorsteenkanaal renovatie met Furanflex RWV

Bij de verbranding van vaste stoffen zoals bijvoorbeeld hout, pellets of kolen in uw open haard of kachel, kan de temperatuur zeer hoog oplopen. Speciaal voor de renovatie van gemetselde schoorsteenkanalen is het Furanflex RWV rookkanaal ontwikkeld.

  • Binnen 1 dag geïnstalleerd
  • Geïnstalleerd zonder breek- of sloopwerk
  • 10 jaar garantie Furanflex RWV rookkanaal
  • Bestaat uit 1 stuk, dus geen lekkage op de verdieping
  • Doordat de Furanflex kanalen uit 1 stuk bestaan en vanaf de aansluiting helemaal doorloopt naar de schoorsteen op het dak is het na het renoveren van het schoorsteenkanaal uitgesloten dat er een lekkage op de tussenverdieping ontstaat.
  • Een Furanflex RWV rookkanaal is bestand tegen zeer hoge temperaturen.
  • Tijdens de ontwikkeling- en testperiode is het RWV rookkanaal een uur lang aan 1000 °C blootgesteld en onbrandbaar gebleken.
  • Furanflex is de enige methode waarbij rookkanalen van elke vorm en diameter kan worden bekleed met een voeg loze, naadloze en luchtdichte voering. het composiet materiaal is bestand tegen corrosie, vlammen en hitte.
  • Het Furanflex kanaal wordt in flexibele toestand in het bestaande kanaal geplaatst ook onder 45 graden waarna het materiaal met behulp van stoom wordt uitgehard. Tijdens het uithardingsproces neemt het materiaal de vorm van het bestaande kanaal aan (vierkant, rond, rechthoekig). Het uithardingsproces is onomkeerbaar. Na uitharding is het kanaal zo hard als staal.

Heeft u vragen? Of wilt u een offerte aanvragen?

Vraag uw offerte direct op zodat wij u kunnen voorzien van professioneel advies over de meest geschikte mogelijkheden. 

Daarnaast kunt u een afspraak maken zodat een ervaren specialist langskomt om naar de huidige situatie te kijken zodat een beter beeld kan worden geschetst van de uit te voeren werkzaamheden. Op deze manieren kunnen wij u van een persoonlijke en gerichte offerte verzekeren.

Al onze offertes zijn tevens vrijblijvend en u kunt altijd contact met ons opnemen bij eventuele vragen of opmerkingen.